12 May, 2020

Nytt datum för BAUHAUS-galan

Söndag 23 augusti är det nya datumet för BAUHAUS-galan som därmed kommer att vara en av ett reducerat antal Wanda Diamond League-galor denna säsong.

World Athletics (internationella friidrottsförbundet) har uppdaterat och publicerat den internationella tävlingskalendern för 2020 där BAUHAUS-galan blir en av de första tävlingarna i årets Diamond League-säsong.
– Vi är glada att BAUHAUS-galan har fått ett nytt spikat datum och att det även känns realistiskt, säger Jan Kowalski, tävlingschef.
Den uppdaterade versionen av 2020 års säsong av Wanda Diamond League är publicerad på www.diamondleague.com där varje gala är en fristående tävling.

De bästa svenskarna kommer att tävla
BAUHAUS-galan satsar på bästa möjliga startfält med de internationella inslag som är möjliga. Det blir fokus på grenar med de svenska friidrottsstjärnorna.
– De flesta av våra stjärnor finns ju redan i Sverige och Armand Duplantis har planer på att ta sig över Atlanten redan i juni för att tävla i Oslo, säger Jan Kowalski.
BAUHAUS-galan kommer att arrangeras enligt de rekommendationer och restriktioner som råder.
– Vi kommer att följa myndigheternas riktlinjer och allmänna råd när vi genomför galan så att arrangemanget blir så säkert som är möjligt, avslutar Jan Kowalski.