12 January, 2017

Susanna Kallur gör årsdebut på nya BAUHAUS-galan Indoor

I somras gjorde Susanna Kallur en efterlängtad comeback på BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion och den 28 januari gör hon sin första tävling för säsongen under sitt sista år som friidrottare. Det sker på BAUHAUS-galan Indoor som äger rum i BAUHAUS varuhus i Bromma lördagen den 28 januari.

Susanna Kallur är en av flera världsklassfriidrottare i denna innovativa tävling och kommer att springa 60 m häck – grenen där hon är regerande världsrekordhållare.
– Det blir verkligen något annorlunda, säger Susanna Kallur om att tävla bland kunderna på ett byggvaruhus. Det blir första gången en friidrottstävling genomförs i ett byggvaruhus.

Bland de tävlande finns också höjdhopperskan Sofie Skoog som var OS-sjua i somras.
– Jag har hoppat på specialgalor för höjdhopp inomhus, men aldrig i ett varuhus! förklarar Sofie.
Hon möter bl a Sveriges mest välmeriterade aktiva höjdhoppare, Emma Green, som är på väg att avsluta sin karriär.

– Vi på BAUHAUS tycker att idrott och sport är något som är otroligt viktigt, både för den enskilde personen och samhället. Just friidrott tycker vi passar BAUHAUS som företag väldigt bra då det är en sport som passar och tilltalar alla. Sedan 2015 är vi titelsponsor för BAUHAUS-galan och därför känns det mycket kul att nu utöka vårt engagemang genom BAUHAUS-Galan Indoor, säger Johan Saxne, marknadschef på Bauhaus.  

Svensk Friidrotts generalsekreterare Stefan Olsson välkomnar också initiativet.
– Vi är väldigt glada över att vår huvudsponsor Bauhaus tar ännu ett grepp för att stärka friidrotten i Sverige. Att man dessutom gör det på ett sådant här nydanande sätt är väldigt roligt.

BAUHAUS-Galan Indoor blir en kompakt tävling. Banorna byggs i Bauhaus varuhus i Bromma under natten till lördagen. Under två timmar på eftermiddagen den 28 januari får kunderna se lopp på 60 meter och 60 meter häck samt tävlingar i höjd och stav mitt bland inköpen. Varuhuset håller nämligen öppet som vanligt.
Läs mer på BAUHAUSGALAN.se där det bl a finns info om biljettförsäljningen

Lorenzo Nesi

Sanna Kallur förbereder sig för BAUHAUS-galan Indoor i Sydafrika.