28 January, 2017

Världsklass av Kilty på BAUHAUS-galan Indoor

Britten Richard Kilty imponerade genom att vinna 60 m överlägset på 6.57 i sin första tävling för året. Det placerar honom på andra plats i världsstatistiken. Foto: Deca Text&Bild

– Jag har aldrig öppnat en säsong så här bra och satte starten bra, det brukar jag inte göra så här tidigt på året. Det var riktigt kul och inspirerande att springa i en så här annorlunda miljö och nu är målet att försvara EM-titeln i mars, säger Richard Kilty.
Hans landsmaninna Dina Asher-Smith var än mer överlägsen i den kvinnliga finalen som hon vann med nästan två tiondelar på 7.23.

Gladys gladast av alla
Spårvägens Gladys Bamane chockade med att bli tvåa på 60 m i BAUHAUS-galan i Bromma och snuddade med personliga rekordet 7.44 vid kvalgränsen till inne-EM. Glädjehoppet framför läktaren på den blå banorna var riktigt kul att se!
Hon kom till Bromma med ett veckogammalt personbästa på 7.49 som hon tangerade i försöken och förbättrade med 0.05 i finalen. Där hade hon bara brittiska EM-vinnaren på 200 m, Dina Asher-Smith före sig i mål.
– Helt fantastiskt! Jag var så nervös inför försöken men sedan var det lite lugnare inför finalen och jag satte loppet bra. Jag kände direkt att det var personbästa! säger Gladys.

Fjärde personliga rekordet i rad

När säsongen började var hennes personliga rekord 7.60 och det har hon nu förbättrat i samtliga sina fyra lopp den här säsongen och med totalt 0.16!
– Jag har inte haft en tanke på inne-EM men nu ska jag ta den där tiden!
Fort sprang även IF Götas häcklöperska Maja Rogemyr med 8.35 i försöken som var 0.11 från EM-kval. I finalen slutade hon tvåa på 8.45 – 0.01 från seger – sedan storfavoriten Isabelle Pedersen brutit (8.27 i försöken). Vann gjorde Nederländernas Eefje Boons på 8.44.
En som också satte personbästa är Filip Gyllensten som hoppade 5.20 i stav.

Jonas Hedman