Stadionklubbarna

BAUHAUS-galan arrangeras av Stadionklubbarna som bildades 1944 och för närvarande består av elva föreningar från Stockholms-området. Stadionklubbarna har till ändamål att främja friidrott i Stockholm med omnejd och att etablera och befästa Stockholm som internationell friidrottsarena och en tävlingsplats för friidrott på högsta internationella nivå. 
Detta skall ske genom att Stadionklubbarna arrangerar olika tävlingar med kringarrangemang, varav minst en tävling per år skall vara på högsta internationella nivå. Denna tävling skall genomföras på Stockholms Stadion. Stadionklubbarna skall även på andra sätt arbeta för och värna om Stockholms stadion med dess traditioner som friidrottsarena samt verka för att aktiva i de föreningar som är medlemmar i Stadionklubbarna får tillfälle att tävla i de tävlingar som Stadionklubbarna arrangerar.

Medlemmarna i Stadionklubbarna och deras representanter

Bromma IF – Anna-Karin Nordin
Fredrikshofs FIF – Tommie Nordh
Hammarby IF – Henrik Attersand
Huddinge AIS – Anki Lindström
Hässelby SK – Rasmus Olofsson
IFK Lidingö – Jesper Arkinger
Spårvägens FK – Lars Hagström
Sundbybergs IK – Jörgen Silén
Turebergs FK – Anders Johansson
Täby IS – Anders Bengtsson
Väsby IK – Carl Berglund

BAUHAUS-galan – en av världens bästa friidrottstävlingar

BAUHAUS-galan är en av världens främsta friidrottsgalor och är sedan 2010 en av fjorton tävlingar som ingår i Diamond League – friidrottens främsta tävlingsserie. Den garanterar startfält av världsklass varje år som tillsammans med de bästa svenska friidrottarna gör galan till ett av Sveriges bästa årliga idrottsevenemang alla sporter inkluderade.